Ahır, hayvanların yaşam sürecekleri yer olarak bilinirken ticari anlamda ahır olarak değerlendirilen alanların bir ruhsata sahip olması gerekmektedir. Ruhsatı olmayan ahırlar köyde inşa edilmiş olsa dahi ‘Kaçak’ vasfında olacağından destek ve teşviklerden faydalanmayı önler. Bu nedenle bir çiftçinin ahır kurduktan sonra çeşitli destek ve yardımlardan faydalanma amacı varsa ahırla ilgili ruhsatı almalıdır.
Köy Sınırları İçinde Ahır Ruhsatı Almak için Gerekli Evrak
Köy sınırları içerisinde inşa edilecek olan ahırların ruhsatının alınabilmesi amacıyla aşağıdaki belgelerin düzenlenmesi gerekmektedir.
- İmar Durum Dilekçesi
- Güncel Tapu Kaydı
- Harita Plan Örneği
- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
- Hisseli Tapu Üzerine İnşa Edilecekse Hissedarlardan Alınacak Muvafakatname
- Sağlık Görüşü
Yukarıdaki belgeler bağlı olunan ilin İl Özel İdaresi’ne teslim edilmelidir. Daha sonra imar izni ile alakalı gerekli projelerin çizdirilmesi gerekmektedir. Bu projeler mimari, statik ve elektrik projeleridir. Projelerin de izin almasıyla birlikte ruhsatlı bir ahır kurmak mümkündür.
İmar izni alınması ile alakalı 19 büyükbaş sayısı oldukça önemlidir. Muhtarlık görev alanında kalan yerlerde bir ahır kurulacaksa ve kapasitesi 19 ve altındaysa Muhtarlık İzni alınmalıdır. 20 büyükbaş ve fazlası içinse alan fark etmeksizin İmar Planı kapsamında izin alınması gerekir.
Hukuki Uyarı: Burada yazılan içerik bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle öneri ve tavsiye niteliğinde değildir! Sitemizde bilgilendirme kaynaklı yaşanacak bir problem ve zarar nedeniyle sitemiz kesinlikle sorumlu değildir. Mutlaka konuyla ilgili detaylı araştırma yapmalısınız!