Şehir hayatına geçiş ile birlikte etrafımızda yeşil alanların miktarı hızlı bir şekilde azalıyor. Şehrin yeşil alanlarının azalmasından ve yalnızca evimizin bahçelerinde yeşili görmekten şikayet ettiğimiz günler geride kaldı. Evlerimizde dahi yeşillikleri görmek son derece zor bir hale geldi.

Araçlara, çiçeklere, otlara, meyvelere ya da sebzelere olan hasretimizin hat safhaya çıktığı bu dönemde peyzaj çok daha önemli bir hale geldi. Yeşil alanların oluşturulması, özel bitlilerin yetiştirilmesi ve daha birçok işlemin gerçekleşmesi için peyzaj sertifikası olan kişilere ihtiyaç oluyor.

Peyzaj işlemleri bitkinin yetişeceği toprağın elde edilmesi, amacına uygun harçların hazırlanması, bitkinin özelliğine göre çapa, sulama ve gübreleme gibi işlemlerin yapılmasını kapsıyor. Bütün bunlar hakkında bilgi sahibi olmak için de uzun süreli eğitimler alınması şart.

Peyzaj Sertifikası Nasıl Alınır?

Peyzaj işlemlerinin nasıl yapılacağı konusunda bilgi sahibi olmak ve bunu bir işe dönüştürmek isteyen kişiler düzenlenen özel kurslara başvurularını yaparlar. Başvurular sonrasında uygulamaları olarak eğitimler verilmeye başlanacaktır.

Kursların tahsis ettiği yeşil alanlarda eğitimler verilir ve öğrencilerin verilen eğitimler sonunda uygulamaları net bir şekilde gerçekleştirmesi beklenir. Hem yazılı hem de uygulamalı olarak yapılan sınavlarda başarılı olan kişiler de peyzaj sertifikası almaya hak kazanacaktır.

Peyzaj Sertifikasına Kimler Başvurabilir?

Eğitimlere başvuruda bulunacak olan kişilerin okur-yazar olması yeterli olacaktır. Eğitim düzeyleri konusunda bir şart bulunmaz. Ülkemizdeki okur-yazar oranının %99 olduğu düşünülürse herkesin rahatlıkla bu eğitimlere katılabileceği söylenebilir.

Başvurular sırasında gerekli olan bazı evraklar bulunur. Kimlik fotokopisi ve vesikalık fotoğraf gibi belgelerle başvuran kişilerin başvuruları kısa süre içerisinde onaylanacaktır.

Peyzaj Sertifikası Ne Amaçla Kullanılır?

Aldıkları eğitimlerde başarılı olan kişiler aldıkları peyzaj sertifikası ile birlikte çeşitli kurumlara iş başvurusunda bulunabilirler. Yeşil alanlara sahip olan kurum ve kuruluşlar bahçıvan alımlarını bu kişilerden yapacaklardır.

Geniş bahçelerde ya da tarlalarda çalışılması da mümkün olur. İsteyen kişiler kendi ürünleri yetiştirip satarak ciddi gelirler elde edeceklerdir. Tarımın çok daha değerli olduğu bu dönemlerde son derece önemli gelirler elde edilip iyi bir hayat standardı yakalanabilir.

Hukuki Uyarı: Burada yazılan içerik bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle öneri ve tavsiye niteliğinde değildir! Sitemizde bilgilendirme kaynaklı yaşanacak bir problem ve zarar nedeniyle sitemiz kesinlikle sorumlu değildir. Mutlaka konuyla ilgili detaylı araştırma yapmalısınız!