Düğün hazırlıkları, ev eşyası alma, ev bulma ve daha bir sürü yorucu işlerden sonra mutlu sona ulaştınız. Geçirdiğiniz yoğun temponun ardından dinlenmek ve sevdiğiniz kişi ile unutulmaz anlar yaşamak için balayına gideceksiniz. Peki balayı vizesi nasıl alınır? Balayı vizesi acaba kaç günde çıkar? Gibi sorularınızın ve daha fazlasının cevapları yazımızda hadi gelin okumaya başlayalım.
Balayı Vize Randevusu Nasıl Alınır?
Balayı vizesi başvurusu için öncelikle randevu almanız gerekir. Vize başvurusu için randevuyu gitmek istediğiniz ülkenin konsolosluğunun belirlemiş olduğu kurallara uygun bir şekilde vize başvuru merkezinden online ya da mail yolu ile alınır.
Balayı Vizesi Başvurusu Nereye Yapılır?
Balayı vizesi için başvuru, seyahat etmek istediğiniz ülkenin konsolosluğu ya da büyükelçiliğinden veya vize başvuru merkezlerine gerekli evraklarınızı teslim ederek de yapabilirsiniz.
Balayı Vizesi Almak için Ne Kadar Beklerim?
Balayı vizesi alma süresi gideceğiniz ülkeye göre değişkenlik gösterir. Balayı vizesi kısa süreli turistik vize sınıfında yer aldığı için yaklaşık 15 gün gibi bir sürede alınabilir. Fakat yoğunluk, tatil ve bayram gibi durumlardan dolayı daha uzun bir sürede alınabilmektedir.
Balayı vizesi başvurunuzun seyahat tarihiniz ile çakışmaması için 30 gün önceden yapılması gerekir. Balayı vize işlemlerini kolay ve hızlı yapılabilmesi için bazı ülkeler, ekspres vize başvurusunu kabul ederler. Bu ülkeler; Almanya, İtalya, Fransa, İngiltere ve benzeri ülkeler ekspres vize imkânı sunarlar. Ekspres vize başvurusu sonucu 2 ile 4 gün arasındadır.
Balayı Vizesi Reddine Karşı Ne Yapılır?
Balayı vizesi sonucu başvuru yaptığınız tarihten sonra yaklaşık 15 gün içinde açıklanır. Vize başvurunuz reddi söz konusu ise başvuru yapan kişiye iletilir. Balayı vizesi reddi söz konusu olduğunda başvuru yapan kişi tekrardan inceleme talep edebilir. Balayı vize başvurusu reddine itirazlar şahsen ya da avukat tarafından yapılır.
Balayı vizesi başvurunuzun reddi için itiraz sürecini başlatmak için 1 ay süreniz bulunur. Vizenizin reddinin sebebinin açıklanmasını talep eden ve ilgili ülkenin resmi dili imzalı bir dilekçe yazmalısınız. Balayı vizesi noksan evrak yüzünden reddedilmiş ise evraklar tamamlanmalıdır.
Not: Balayı vizesi diye bilinen kavram aslında konsolosluklarda Turistik vize olarak algılanabilinecektir. Yani konsolosluğun terminolojisinde balayı vizesi diye bir kavram yoktur, ancak halk arasında bu şekilde bilinmekte ve araştırılmaktadır.
Hukuki Uyarı: Burada yazılan içerik bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle öneri ve tavsiye niteliğinde değildir! Sitemizde bilgilendirme kaynaklı yaşanacak bir problem ve zarar nedeniyle sitemiz kesinlikle sorumlu değildir. Mutlaka konuyla ilgili detaylı araştırma yapmalısınız!