Büfeler, perakende sektöründe oldukça özel bir yere sahip olan küçük mağazalardır. Her anlamda ürünün satıldığı büfelerde hem tüketicilere ürün satışını kolaylaştırmak hem de kârlılığı yakalamak hedeflenmektedir. Peki, büfe açmak ve işletmek için nasıl hareket etmek gerekir?
Büfe açarken öncelikle konum, sermaye ve fizibilite çalışmaları yapmalısınız. Sonrasında ruhsat için gerekli başvuruları yaparak daha kaliteli çözümlere ulaşmayı denemelisiniz. Özellikle de ‘Büfe Ruhsatı’ almak için doğru yol haritasını benimseyerek başarı odaklı bir yaklaşım benimseyebilirsiniz.
Büfe Ruhsatı için Gerekli Evrak Nedir?
Büfe işletmek için ruhsat alacaksanız öncelikle aşağıdaki belgelere ihtiyaç duyarsınız. Bu belgelerle birlikte bağlı bulunduğunuz belediyeye başvurarak büfenizin ruhsatlandırılmasını talep edebilirsiniz.
- İkametgâh Belgesi
- Nüfus Cüzdanı
- Şirketse imza sirküleri ve kuruluşa dair ticaret sicil gazetesi fotokopisi
- İtfaiye Raporu
- Kira Sözleşmesi ya da Tapu
- Su ve Elektrik Aboneliğini Gösteren Belgeler
- Sabıka Kaydı
- 2 Adet Vesikalık Fotoğraf
- Esnaf ve Sanatkârlar Odası’ndan alınmış İş Yeri İzin Belgesi
- Vergi Levhası
Büfe Açmak için Sermaye İhtiyacı
Büfe ruhsatı almadan önce ne kadarlık bir sermayeye ihtiyacınız olduğunu de bilmeniz gerekir. Aksi takdirde ruhsatı alsanız dahi büfe hayalinizi gerçeğe dönüştüremezsiniz. Maliyetlerin başında kira, vergiler ve ürün alışları vardır. Kira ve ürün alışları değişkenlik gösterirken vergi tutarları genel itibarıyla aynıdır. Bu kapsamda ortalama 60-70 bin TL bütçe ile bir büfe işletmeye başlayabilirsiniz.
Hukuki Uyarı: Burada yazılan içerik bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle öneri ve tavsiye niteliğinde değildir! Sitemizde bilgilendirme kaynaklı yaşanacak bir problem ve zarar nedeniyle sitemiz kesinlikle sorumlu değildir. Mutlaka konuyla ilgili detaylı araştırma yapmalısınız!