Temel bilgi teknolojileri sertifikası, bu konuda eğitim almak isteyenlerin bilmesi gerektiği bir sertifika türüdür.
Günümüzde pek çok konuda sertifika almak mümkün oluyor. İnsanlar uzmanı olmak istedikleri alanlardan sertifika sahibi olarak bu konuda kolaylıkla iş bularak meslek sahibi olabilir. Bu sertifikalardan birisi olan temel bilgi teknolojileri sertifikasıyla ilgili bilinmesi gerekenleri aktardık.
Temel Bilgi Teknolojileri Sertifikası Nedir?
Bu sertifika, bilgi teknolojileri alanında temel bilgiler konusuna hakim olmak isteyenlere veriliyor. Bilgisayar donanımlarından işletim sistemi kullanımına ve en çok kullanılan ofis yazılımlarının işleyişinden internetin nasıl kullanılması gerektiğine kadar pek çok bilgi bu eğitim setinde bulunuyor. İstanbul Üniversitesi tarafından sağlanan bu sertifika yaklaşık 1 ay sürmekte olup 120 ders saatinden oluşuyor. Belirli aralıklarla alım yapan üniversite bu sayede insanların sertifika sahibi olmasında etkili oluyor.
Temel Bilgi Teknolojileri Sertifikası Nasıl Alınır?
Temel Bilgi Teknolojileri Sertifikası’na başvurmak isteyen bir vatandaşın yapması gerektiği şey İstanbul Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Uzaktan Eğitim Sertifika Programları bölümünün internet adresi üzerinden başvuru yapmak. Başvuru yaptıktan sonra ödeme işlemi yapılabilir. Sertifikanın uzaktan eğitim ile alındığını belirtelim. Ayrıca sertifikanın e-devlet üzerinde görüldüğünü de açıklamak istiyoruz.
Temel Bilgi Teknolojileri Sertifikası Özellikleri
Temel Bilgi Teknolojileri Sertifikası’nın özelliklerinden bahsetmek isteriz. Modern çağın getirmiş olduğu teknoloji ile birlikte bilgisayarlar artık hayatımızda daha büyük bir yer tutuyor. Bu sertifika ile birlikte öğrenilecek şeylerden birisi bilgisayarlar hakkında temel bilgiler. Temel bilgiler ve tarih hakkında bilgi verildikten sonra işlemci, RAM ve ekran kartı gibi çeşitli donanımlar hakkında da kullanıcıların bilgi sahibi olunması sağlanacak. Bilgisayar bölümünden sonra işletim sistemi ve ardından internet ile birlikte internet güvenliği hakkında bilgiler sağlanacak.
Kullanıcılar Temel Bilgi Teknolojileri Sertifikası konusunda bu bilgileri aldıktan sonra ofis yazılımlarını öğrenmeye başlayacak. Bu uygulamalar kelime işlemci, elektronik tablolama ve sunum programı olarak yer alıyor. Bu uygulamalar ile beraber sınavda başarılı olduktan sonra sertifika sahibi olmak mümkün oluyor.
Hukuki Uyarı: Burada yazılan içerik bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle öneri ve tavsiye niteliğinde değildir! Sitemizde bilgilendirme kaynaklı yaşanacak bir problem ve zarar nedeniyle sitemiz kesinlikle sorumlu değildir. Mutlaka konuyla ilgili detaylı araştırma yapmalısınız!